Uitbreiding

Plieger Groep opent kantoor in Utrecht centrum

Opening van nieuwe kantoor vindt plaats op donderdag 25 mei

Plieger Groep opent kantoor in Utrecht centrum

Foto: Plieger Groep, Koert Huisman, Erik Bijl,Paul Willems

Utrecht,
Plieger Groep en dochterondernemingen Memodo en hoomie hebben een nieuw kantoor in gebruik genomen in bedrijfsverzamelgebouw The Cath, pal naast Hoog Catharijne. Het kantoor wordt op donderdag 25 mei feestelijk geopend door Susanne Schilderman (wethouder in Utrecht), Koert Huisman (CEO Plieger Groep) en Daniel Schmitt (CEO Memodo internationaal). 

Beter bereikbaar

Met het nieuwe kantoor willen de ondernemingen beter bereikbaar zijn voor een grotere groep potentiële medewerkers, een fijne werkplek creëren die goed bereikbaar is met de fiets en het openbaar vervoer, en nog beter samenwerken op het gebied van digitalisering. Voor Plieger Groep is de locatie in Utrecht het 2e kantoor naast het kantoor in Zaltbommel. Met 20 showrooms, 65+ Plieger Express-locaties, verkoopkantoren en 4 logistieke centra heeft de Plieger Groep landelijke dekking.

Doel om energietransitie te versnellen

“Met dit nieuwe kantoor midden in het centrum van Utrecht hopen wij nog aantrekkelijker te worden voor nieuwe medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van Nederland”, licht Koert Huisman, CEO van Plieger Groep, toe. “Ons doel als Plieger Groep is dat we de energietransitie versnellen. Daarvoor is het nodig dat de installateur alleen nog maar bezig hoeft te zijn met installeren. Dat vraagt om een andere aanpak, waarbij de mogelijkheden van het digitale tijdperk waarin we leven optimaal worden benut. Plieger, Memodo en hoomie dragen ieder op hun eigen manier bij aan de digitaliseringsslag die we binnen Plieger Groep willen maken, dus dat wij nu samen een kantoor delen zorgt voor een mooie synergie.”

Eerste kantoor in Nederland voor Memodo

Voor Memodo is het kantoor in Utrecht het eerste kantoor in Nederland. Eerder werden er al vestigingen geopend in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Slovenië. “Nu hebben we ook in Nederland een prachtig kantoor op een toplocatie, dat voorzien is van alle faciliteiten die nodig zijn om prettig te kunnen werken”, vertelt Erik Bijl, Managing Director van Memodo Nederland. “Bovendien komen onze medewerkers uit het hele land en deze locatie kon bijna niet centraler gelegen zijn. Wie met de trein komt, loopt letterlijk binnen een paar minuten naar het nieuwe kantoor.”

Dochteronderneming hoomie enthousiast

Ook Managing Director Paul Willems van hoomie is enthousiast over de verhuizing van Leiden naar Utrecht: “Ik vind het een superinspirerende werkplek. We werkten al samen met collega’s van Plieger en Memodo en kunnen nu veel gemakkelijker even bij elkaar langslopen. Ik merk nu al dat deze kruisbestuiving voor nieuwe energie zorgt.”

Vorig bericht Directiebenoeming BAM Bouw en Techniek
Volgend artikel Groot onderhoud N210 bij Benschop

Nu op WijUtrecht